Welkom

 Deze blog is een ontdekkingstocht. Een tocht die ongelooflijke gevolgen kan hebben voor iedereen die meedoet. We gaan naar de kern van het geloof in God, die de Schepper is van de hemel en de aarde, en het geloof in zijn zoon Jezus. De enorme gevolgen van oprecht geloof is een relatie met God. Uitingen van geloof zijn niet de kerktorens, de kruizen en de visjes. Maar herstel in de relatie met God, genezing, liefde, verbondenheid, vrijmoedigheid. Geen theologisch geneuzel, maar handelingen als gevolg van een liefdevol geloof. Gebed is de sleutel om God beter te leren kennen en om zijn stem te verstaan. Maar ook het lezen van zijn woord, de bijbel. Als je vragen hebt, dan kunt u die het beste via e-mail stellen. U krijgt ook per -e-mail antwoord. Wij doen onze best om dagelijks de mail te behandelen.

Mail

Alle beetjes helpen

Financiële ondersteuning wordt gebruikt voor onderhoud van deze website.

Handen

 

 

 

jezussciska

Wie denk ik eigenlijk wel wie ik ben?

Met die vraag werd ik dus vanochtend geconfronteerd. Wie oh wie? Vorige week ben ik begonnen met een (epub) Engels boek te lezen. Tja ik heb helaas niet de NL versie. Het boek is van Max Lucado en heet I”t’s not about me….” Nou is mijn Engels toch minder dan mijn Nederlandse leesvaardigheid, met als gevolg dat mijn leessnelheid behoorlijk af neemt. en dus ben ik nog maar bij hoofdstuk 3. Er is nog een weg te gaan. En toch… De vraag van vanochtend heeft wel iets gemeenschappelijk met het boek van Max Lucado.

Neem Ronaldo de stervoetballer van Real Madrid. Jaarsalaris in 2014, een slordige 17miljoen euro. Daar komen de reclame inkomsten natuurlijk nog bij.

Ronaldo is een zeer getalenteerde voetballer, misschien wel de beste van de hele wereld. En toch, en toch is er nooit een wedstrijdaffiche met de mededeling Barcelona – Ronaldo, want Ronaldo is een voetballer van Real Madrid. En daarom is hij, ondanks zijn prachtige salaris, onderdeel van een team. Ja hij moet zelfs samenspelen met voetballers die (een beetje) minder zijn dan hijzelf is. Zij die nog minder zijn staan uiteraard reserve. Het salaris van Ronaldo staat ook niet garant voor een overwinning. Ronaldo is en blijft een teamspeler en is geheel afhankelijk van zijn teamgenoten. Oké de betere spelers kunnen de mindere tot steun zijn. Ronaldo kan soms het verschil maken.

Het mooie is dat in God’s Koninkrijk geen reserves bestaan en dat elke gelovige is opgesteld in een team vol mede gelovigen. De gevorderden steunen de mindere, maar niemand doet vrijblijvend mee. Af en toe een trap tegen de bal geven is er niet bij. We hebben elkaar nodig, net zoals teamspelers van een voetbalclub.

Dus mijn antwoord op de vraag wie ben ik eigenlijk, luidt: Ik ben een teamspeler en ik getuig van wie Jezus is, samen met een onverslaanbaar team, omdat Jezus het verschil maakt. En mijn doel is voor geen 17 miljoen euro per jaar te koop. Ten eeuwige dagen niet. :-)

Jan Peter Kapteijn