het wad

Voorstellen

Hallo Ik ben Jan Peter, geboren en getogen Utrechter maar nu heb ik mijn stekje gevonden in het Noord Oosten van Groningen. Letterlijk en figuurlijk een schokkende woonplaats. De aardbevingen in dit gebied hebben landelijke bekendheid, maar ook kerkelijk gebeurt er veel. Ik heb me aangesloten bij de Waardevol Leven Gemeente in Loppersum. Een gemeente waar veel gebeurt. De muziek, de preken, de bidstonden en de levensgroepen (huiskringen) zijn allemaal bijzonder waardevol! Ik ervaar de gemeente als een plaats waar je welkom bent en samen met geloofsgenoten, de relatie met God deelt. Via mijn echtgenote (zij behoort tot de Vrijgemaakte kerk) zijn er veel positieve contacten met mensen van haar gemeente. Ja er zijn verschillen in opvatting, maar het belangrijkste kunnen we samen delen. Het prachtigste cadeau dat God de wereld heeft gegeven. Zijn Zoon, die zich geofferd heeft voor ons allemaal.   

Deze blog is bedoeld om dagelijkse ervaringen in het geloof te delen. Wellicht voel jij aangesproken, dan kun je reageren. We gaan hier echter niet discussiëren. Mijn waarheid is ook maar beperkt. Ik hoop dat we elkaar kunnen vinden in onze Heiland.

We kunnen God leren kennen door zijn woord ( de bijbel ) We lezen daarin hoe Hij alles heeft geschapen en ondanks de eigenzinnigheid van zijn schepsels, weet God toch steeds weer mensen te vinden die Hem oprecht willen dienen. Bij Hem horen is niet  iets dat je er even bij doet,. ..eh oh ja ik ben Christen. Een leven met God is een radicaal leven. Hij maakt jou beter en brengt jou daar waarvoor je bent geschapen. Wel jammer dat we in verschillende kerken zitten. Maar dat komt door al die verschillende, leerstellingen, inzichten en manieren om Hem te dienen. Op zich is daar niet zoveel mis mee. Het wordt erger als we overelkaar heen tuimelen om ons gelijk te krijgen. Dat schept afstand en soms willen we zelfs van de ander niets meer weten omdat hij of zij een andere kerk bezoekt. Ik denk niet dat die houding bij een kind van God past.. 

Een tip: Zoek naar de dingen die je gemeenschappelijk hebt en probeer ook eens te luisteren naar de ander. Je zult zien dat je veel aspecten van je geloof gelijk zijn. Prijst God daarvoor!.

Nadat de farizeeën hadden vernomen dat hij de sadduceeën tot zwijgen had gebracht, kwamen ze bij elkaar. 35 Om hem op de proef te stellen vroeg een van hen, een wetgeleerde: 36 ‘Meester, wat is het grootste gebod in de wet?’ 37 Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. 40 Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat. ( Matt: 22:34-40 )

Een houding van liefde en acceptatie voor je naaste brengt je bijelkaar!   

 

 

2 reacties

 1. Henk Roelfsema zegt:

  Beste Jan-Peter,

  Zou je met anderen voor mij willen bidden dat ik in contact kom
  met bevrijdingspastoraat dat bijbels verantwoord is?

  vriendelijke groet,
  Henk Roelfsema

 2. Jan Peter Kapteijn zegt:

  Hallo Henk
  Natuurlijk wil ik voor jou bidden.
  Wellicht kan ik je in contact brengen met mensen die je kunnen helpen.
  Mijn vraag aan jou is in welke omngeving jij woont.
  God’s zegen en genade toegewenst. Jan Peter

Geef een reactie