We hebben iets moois te vertellen

image_pdfimage_print

Stel je voor, dat je iets ernstigs hebt gedaan, maar dat:

  •  iemand anders jouw schuld wil dragen
  •  en dat jij onschuldig wordt verklaard,
  •  er voor jou nooit een veroordeling komt
  •  je nooit meer bang hoeft te zijn voor de dood
  •  dat je van binnen volkomen nieuw wordt
  •  en dat je dit alles en nog veel meer krijgt en het niet hoeft te verdienen.

In de brief aan de Efeziërs schrijft Paulus: ‘Gods Zoon heeft zijn leven en zijn bloed gegeven om ons van de zonde te verlossen. Alles wat wij hebben misdaan, is ons daardoor vergeven. Wat een rijke genade!’ Efeziërs 1:7

Wij hebben de mensen inderdaad iets geweldigs te vertellen. Iets dat ons zelf is overkomen en dat wij nu graag willen delen, omdat wij Jezus, die ons dit allemaal schenkt, trouw willen zijn. Wij willen Hem volgen! Dat is ook onze drijfveer. Wij willen de mensen vertellen en laten zien dat Jezus van hen houdt.

Gisteravond hadden we heel verschillende gesprekken met mensen. In het begin waren er vooral afwijzingen, maar langzamerhand werden de gesprekken intenser en mochten we met diverse mensen ons geloof delen. We hadden ook een apart moment met een groepje mensen die hun politieke partij op een alternatieve manier vertegenwoordigden. We moesten een paar vragen beantwoorden over telefoneren en appen in het verkeer. Daarna moesten we op de kiek! Maar ook met hen mochten we iets van Jezus vertellen en zij namen een kaartje van Lifeteam Groningen mee. Wij kregen deze pollaroid. 😉

Uiteraard is Jezus ons Licht

 

Even later mochten we bidden voor een vrouw die veel stress had. Zij gaat niet naar een kerk maar bidt wel elke dag. We hebben deze vrouw en haar dochter kunnen bemoedigen en verteld over een Heiland die Van hen houdt.

Een meisje dat kort geleden haar opa had verloren en tijdens het gesprek tot tranen toe werd bewogen. Hoewel zij erg veel van haar gelovige opa hield, had zij toch het Boeddhisme omarmd. Wij hebben verteld, dat Jezus zei: ”Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven” Het was een emotioneel, maar mooi gesprek.

We spraken ook een jongen die binnenkort voor de rechter moet verschijnen omdat hij iemand met een mes had gestoken uit zelfverdediging. Gevangenisstraf hangt boven zijn hoofd. Maar ook voor deze jongen kunnen we hoop bieden! Bijvoorbeeld door; voor hem te bidden en bij de rechtszaak aanwezig te zijn. We hebben hem wel gevraagd of hij iets van zich wil laten horen op de contactpagina van de website van Lifteteam Groningen.

Ook de twee andere teams hadden goede gesprekken en konden bidden voor genezing. Na afloop spraken we nog even over de nieuwe film van The Last Reformation. Deze film ging vorige week in Amsterdam in première. Marianne gaat onderzoeken waar we deze film binnenkort ook in onze provincie/stad kunnen laten zien.

Evangeliseren blijft altijd iets spannends houden, maar het is onze opdracht en als je Hem trouw volgt, dan is Hij er altijd bij! Hij bemoedigt en leidt ons naar de juiste mensen. Het is machtig mooi om te ervaren dat de Heilige Geest ons ook steeds weer de juiste dingen laat zeggen. Je bent als het ware een instrument in God’s hand. Wil jij ook ervaren? Sluit je bij ons aan en stuur even een berichtje via de website.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.