Jezus is nog steeds dezelfde

Een terechtwijzing.

Twee teams trokken gisteravond de stad in. Niet veel, maar er zijn weer gesprekken gevoerd over onze Heiland. We konden vertellen over Zijn liefde en dat Hij ook een genezende God is. Het eerste contact werd een afwijzing. Een jonge vrouw die zich op krukken voortbewoog en omringd werd door vrienden, wilde niet voor zich laten bidden. Afwijzingen zijn niet leuk en ik reageerde daarom ook met de opmerking dat jonge mensen tegenwoordig niet meer openstaan voor de wonderen van genezing.

Maar ik was nog niet uitgesproken of er kwam ons een groepje jongens tegemoet waarvan één jongen duidelijk moeilijk liep. Met deze jongen hebben we wel kunnen bidden en later met zelfs nog een jongen die, door een tak, een gat in zijn hak had opgelopen. De pijn bij deze laatste jongen nam drastisch af. Mijn les is, dat ik niet negatief moet reageren ook al zien we afwijzingen. 

We hadden bijvoorbeeld een gesprek met een ex-leraar wiskunde. Deze man heeft op een tamelijk hoog niveau lesgegeven. En nu zat hij op een bankje de wereld te aanschouwen. Hij zag er niet bepaald chique uit, maar afgaan op iemands uiterlijk is niet verstandig. Jezus kijkt daar dwars doorheen. Wat wel een dingetje was, onze leerkracht, zijn voornaam is Geert, was bepaald geen christen. Eerder atheïst en dan met een agnostisch sausje. Toch hebben we kunnen vertellen over een God die van mensen houdt. Het werd toch een leuke ontmoeting. We hebben kunnen getuigen over wonderen die wij meemaken en Geert verteld dat het echte geloof geen religie is. Hoewel Geert niet voor zich wilde laten bidden, geloof ik oprecht dat het gesprek van deze avond hem heeft geraakt. We hebben iets in zijn leven geplant, wat hij nog niet kende.

Het andere team had geweldige gesprekken o.a. met een studente theologie. Dat werd een confrontatie tussen pure kennis vs relatie en liefde van Jezus.

Deze avonden zijn altijd weer anders en verfrissend. Het bouwt aan je eigen geloof doordat je stappen zet achter Jezus aan. Hoe mooi kan het zijn dat wat we lezen in de bijbel over Jezus, dat Hij in de 21ste eeuw nog steeds, wonder boven wonder, dezelfde is!

  • Yesterday, God helped me,
  • today, He did the same.
  • How long will this continue?
  • Forever. Praise His name!
  • (Ref. Hebr. 13:8)
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.