Mensen van Vrede aan boord

image_pdfimage_print

Toen Jezus de 72 discipelen uitzond zei Hij tegen hen dat ze op zoek moesten naar mensen van vrede.

Lucas 10: 2 Hij zei dan tegen hen: De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt. 3 Ga heen, zie, Ik zend u als lammeren te midden van de wolven. 4 Neem geen beurs, geen reiszak en geen sandalen mee, en groet niemand onderweg. 5 En welk huis u ook maar binnengaat, zeg eerst: Vrede zij dit huis! 6 En als daar een zoon van vrede is, zal uw vrede op hem rusten. Zo niet, dan zal uw vrede tot u terugkeren. 7 Blijf in dat huis en eet en drink wat u door hen voorgezet wordt, want de arbeider is zijn loon waard. Ga niet van het ene huis naar het andere huis. 8 En welke stad u ook maar binnengaat en men ontvangt u, eet wat u voorgezet wordt. Die stad mogen we natuurlijk vervangen door vessel. Anders is wel dat ik bagage mee neem. Vandaag was zo’n dag dat ik mensen van vrede ontmoette.

Het begon met een gebed op een kleine parkeerplaats in de Eemshaven. Ik vroeg God mij te leiden naar de juiste mensen.

Het eerste schip dat ik bezocht was de Sun Enabler hier werd ik hartelijk verwelkomd door een paar Noorse officieren, waaronder de kapitein. Leuke gesprekken gevoerd, tot ik vroeg of ze Christen zijn. Toen ineens werd er ontwijkend geantwoord een onderwerp waarover men duidelijk niet wilde praten. Dat respecteer ik, maar ik bid dat die kleine vraag wel iets met de mensen gaat doen. Het volgende schip, was de Seaway Moxie een schip dat net als zovele andere schepen betrokken is bij de bouw van een van de windparken. Hier ontmoette ik direct een persoon van vrede. De wachtman bleek erg open voor het evangelie. En vond het fantastisch dat ik met bijbels en andere materialen aan boord kwam. Hij wil zo graag zijn liefde voor Jezus met anderen delen. We hebben bijna 2 uur gepraat over Jezus, de kerk en vele andere onderwerpen. Het gesprek met Gabriel werd een paar keer onderbroken door andere bemanningsleden die ook erg belangstellend waren naar wat ik te vertellen had.

 

Ik heb met Gabriel afgesproken dat hij mij zal mailen wanneer zijn schip weer in de Eemshaven komt. Hij wil een keer op een zondag mee naar de kerk in Roodeschool of anders kan ik aan boord iets komen vertellen. Hoe dan ook, we houden contact. Ik heb Gabriel een paar bijbels in Gatalog en Engels meegegeven plus een paar studies van Jim de Sailor. Hij zou deze uitdelen aan mensen die echt verder willen met onze Heiland. Nog even op de brug met de 2e officier gesproken. Ook hier ontmoette is hartelijkheid en veel voelde mij welkom.Ik mag altijd terug komen aan boord van dit schip. God ik goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.