Openingen en baricades

image_pdfimage_print

Vandaag kon ik voor het eerst op de kade van OBT schepen bezoeken. Ik besloot naar de de Blue Aries te gaan, maar er lag nog een monster van een schip The Seafox 5.

Deze laatste hoop ik later te bezoeken maar nu was er teveel bedrijvigheid. De wachtman bracht mij persoonlijk, via trappetje trappetje, trappetje enz. naar de kapitein. Een leuk gesprek gehad over geloof en de kerk. Daarna weer via trappetje, trappetje enz. naar de mess-room waar ik alleen even met de kok gesproken heb die eigenlijk te druk was. Er waren veel mensen op stap om boodschappen te doen. Dus de vraag was of ik morgenochtend om 10 uur terug kan komen. En dat ga ik doen natuurlijk.   

Op de drijvende kade was het ook al één en al bedrijvigheid. Toch een paar Nederlandse zeelieden gesproken. Ongelovigen dat wel, maar ik kon vertellen over een goede God die alles geschapen heeft. De vraag, waarom er dan zoveel oorlog is, was aanleiding tot best wel een goed gesprek. Ik heb kaartjes uitgedeeld en hoop dat de mannen een iets andere kijk hebben op onze Schepper.  

Een vervelend dingetje is dat het maar niet lukt om bij de kolenschepen te komen. Ook vanmiddag werd mij de toegang geweigerd. Ik zal binnenkort eens contact opnemen met de hogere pieten van RWE. Hoe dan ook, ik ben blij met alle openingen die er wel zijn. God is goed. 

 

Zaterdag 09-06-2018

Het was 10 uur toen ik weer aan boord stapte van de Blue Aries. De ontvangst was hartelijk en de koffie smaakte prima. Er schoven 2 Filipijnse mannen aan de tafel waar ik zat en nadat zij wat persoonlijke dingen hadden verteld, ging het gesprek vooral over de genade van Jezus. Een van de mannen heeft gelijk de bijbel app. van YouVersion op zijn tablet gezet. Ook heb ik een Tagalog bijbel overhandigd en de bijbelstudie van “Jim de sailor” en “De brug” gegeven. Na afloop heb ik met beide mannen gebeden. Het was een een mooie tijd. Toen ik gereed was om weg te gaan, kwam ik in de gang 5 mannen tegen die nu koffie gingen drinken. Dus ik vroeg hun of ik ook met hun kon praten. Dat kon en ook dit werd een heel gaaf gesprek. Ik kon vertellen over de genade van Jezus, ik heb een filmpje laten zien en horen van David Crowder (All my hope is in Jesus). De heren vonden het prachtig. Ook aan hen heb ik bijbelstudies en ijsmutsen uitgedeeld. (De voorraad ijsmutsen is nu bijna uitgeput.) Ik beloofde 1 bemanningslid dat ik de volgende keer voor hem een ijsmuts meeneem. Ook deze ontmoeting heb ik afgesloten met gebed. Teruglopend over de enorme kade met hoge hijskranen en masten dacht ik er pas aan dat ik geen foto’s heb gemaakt. Als ex-fotograaf is dat wel een dingetje denk ik, Maar deze fotograaf staat nu eenmaal zelf niet zo op de voorgrond. Helaas pindakaas. Maar het uur op de Blue Aries was bijzonder waardevol. God is goed.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.