Over mij

Hallo, ik ben Jan Peter. Geboren en getogen Utrechter, maar ik heb (sinds 2005) mijn stekje gevonden in het Noordoosten van Groningen. Letterlijk en figuurlijk een schokkende woonplek. De aardbevingen in dit gebied hebben landelijke bekendheid, maar ook kerkelijk gebeurt er veel. Ik heb me aangesloten bij de Waardevol Leven Gemeente in Loppersum. Een gemeente in beweging. De muziek, de preken, de bidstonden en de levensgroepen (huiskringen) zijn allemaal bijzonder waardevol! Ik ervaar de gemeente als een plaats waar je welkom bent en samen met geloofsgenoten, de relatie met God deelt. Via mijn echtgenote (zij behoort tot de Geref. Kerk vrijg.) zijn er veel positieve contacten met mensen van haar gemeente. Ja er zijn verschillen in opvatting, maar het belangrijkste kunnen we samen delen. Het prachtigste cadeau dat God de wereld heeft gegeven. Zijn Zoon, die zich geofferd heeft voor ons allemaal.

De blogs zijn bedoeld om ervaringen in het geloof te delen. Wellicht voel jij je aangesproken, dan kun je reageren. We gaan hier echter niet discussiëren. Mijn waarheid is ook maar beperkt. Ik hoop dat we elkaar kunnen vinden in onze Heiland.

We kunnen God leren kennen door Zijn Woord (de Bijbel). We lezen daarin hoe Hij alles heeft geschapen en ondanks de eigenzinnigheid van zijn schepsels, weet God toch steeds weer mensen te vinden die Hem oprecht willen dienen. Bij Hem horen is niet iets dat je er even bij doet… eh, oh ja, ik ben christen. Een leven met God is een radicaal leven. Hij maakt jou beter en brengt jou daar waarvoor je bent geschapen. Wel jammer dat we in verschillende kerken zitten. Maar dat komt door al die verschillende, leerstellingen, inzichten en manieren om Hem te dienen. Op zich is daar niet zoveel mis mee. Het wordt erger als we over elkaar heen tuimelen om ons gelijk te krijgen. Dat schept afstand en soms willen we zelfs van de ander niets meer weten omdat hij of zij een andere kerk bezoekt. Ik denk dat die houding niet bij een kind van God past…

Een tip: zoek naar de dingen die je gemeenschappelijk hebt en probeer te luisteren naar de ander. Je zult zien dat veel aspecten van je geloof gelijk zijn. Prijst God daarvoor!

Jezus heeft gezegd: “Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.” (Joh. 13:34,35)

Een houding van liefde en acceptatie voor je naaste brengt je dichter bij elkaar!

Reacties zijn gesloten.