Sinterklaas in town

image_pdfimage_print

Het zijn verwarrende tijden. De kerstverlichting brandt, maar vol verwachting klopt ons hart. Brievenbussen vol met reclames, winkeliers maken overuren, bestelbusjes “Bol” met vracht, rijden af en aan om alle geschenken op tijd af te leveren. Het is ook druk in de stad met kooplustig publiek. Sinterklaas is in town.

Het is mooi als een land tradities heeft en hoe mooi is het Sinterklaas feest wel niet? We kopen cadeaus en verrassen onze familieleden met surprises en gedichten. Soms koppelen mensen dit feest echter aan hemelse zaken. God is immers goed en wat een gulle God is Hij. Maar God is geen Sinterklaas die even langskomt om een vracht cadeau’s af te leveren en daarna weer vertrekt. Nee God is alom tegenwoordig en wil gekend worden. Hij verlangt dat we met Hem optrekken en dat wij Zijn licht laten schijnen in deze wereld. En schijnen is o.a. praten over Hem en handelen naar Zijn wil. 


Daarvoor waren we gisteravond in de stad. Om mensen aan te spreken en te vertellen over onze liefdevolle God. Vooraf had ik al gebeden en gewoon God gevraagd ons te willen leiden naar mensen die open staan voor Zijn Woord. Hoe gaaf het werd kon ik in mijn stoutste droom niet bedenken. Ontmoetingen om nooit te vergeten. Het eerste gesprek was al zo gaaf, dat we er onder de indruk van werden. We spraken een jonge vrouw aan, en dat werd een mooie ontmoeting. Wat had deze jonge vrouw een open hart. Zij vertelde over haar oma, over God die werkelijk wonderen had gedaan, maar dat zij het leven met Jezus een beetje kwijt was geraakt. We konden veel vertellen en haar uitnodigen naar de Vineyard gemeente. Ook ontmoetten we een Marokkaanse vrouw die vroeger moslim was maar nu erg vurig is voor Jezus. Uiteraard waren er ook andere gesprekken. Gesprekken met mensen die niet kunnen geloven. Of toch? Zullen de woorden die wij gesproken hebben, over Jezus die van hen houdt, het zaad laten ontkiemen? Genade is een mooi geschenk, maar ook een geschenk dat ons uitdaagt om Jezus te volgen en te doen als Hij deed. Dus de zelf gerichtheid, hoe moeilijk ook, laten varen, want gij zijt geheel anders, want gij hebt Christus leren kennen. In Jacobus 4 kun je hier iets over lezen. ‘Maar de enige reden dat u niet hebt wat u wilt, is omdat u God er niet om vraagt. Of u bidt Hem er wel om, maar krijgt niets. Wel, dan hebt u het Hem op een verkeerde manier gevraagd. Als u Hem alleen iets voor uw eigen genoegen vraagt, geeft Hij het niet.’ Onze verlanglijstjes zijn gebeden voor mensen, gebeden voor genezing, herstel en bevrijding, want Zijn Koninkrijk komt spoedig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.