Welkom en weerstand

image_pdfimage_print

Het zou mooi zijn als je als scheepsbezoeker altijd welkom bent met jouw boodschap van liefde en genade. Maar het evangelie wordt ondanks het fantastische offer van Jezus niet altijd warm onthaald. Het tegendeel is eerder waar. Al vanaf het eerste begin van de prachtige schepping waarin wij mogen leven ging het al goed mis. Er kwam verleiding en al lijkt de fout van Adam en Eva nog zo klein. Het was een relatiebreuk die scheiding veroorzaakte tussen God en de mens. Maar door de eeuwen heen zijn er steeds weer mensen geweest die ondanks verleiding en tegenstand, onwankelbaar trouw bleven aan in hun Schepper. Een Schepper die uiteindelijk zijn Zoon gegeven heeft als offer voor de zonden van de mens. Geloven in Jezus, die zich aan het kruis gegeven heeft, lijkt een gemakkelijk stap voor ons mensen om eeuwig te kunnen leven. Maar er is afwijzing, ongeloof en zelfs haat.

Harm en ik gingen gistermiddag naar de Eemshaven, vol verwachting en vertrouwen dat Jezus ons zou leiden. We hebben kort gebeden en reden naar de Maltkade waar de  o.a. de Lady Frisia lag afgemeerd om te laden en te lossen. Er was veel drukte aan boord maar toch kregen wij de Rotterdamse kapitein en een andere officier te spreken. Helaas heerste er ongeloof en afwijzing. De kapitein wist ons te vertellen dat alles in de bijbel door mensen is bedacht en dat als God al zou bestaan, Hij wel zo goed zou zijn dat alle mensen automatisch in de hemel terecht komen. De fout is natuurlijk dat dit geldt voor het rijk van de boze, waar je niet voor hoeft te geloven. Iedereen kan daar aanschuiven, goede en slechte mensen, de deur staat wagenwijd open. Maar wij willen toch wijzen op de weg naar het Koninkrijk van de Hemel. De kapitein werd op een gegeven moment weggeroepen en wij vertrokken naar het volgende schip. In de Beatrixhaven lag de Viking Neptune waar ik eerder mooie gesprekken had gevoerd. Eigenlijk was ik wel aan iets positiefs toe na de confrontatie met de Rotterdamse kapitein. Maar op de Viking Neptune heerste een enorme drukte. Mannen gingen van boord en er stonden tientallen koffers en tassen gereed om te worden ontscheept.

Toch maar naar de brug en daar kort met een paar mannen gesproken. Tja het was veel te druk, een andere keer dan maar. Desondanks zijn we even naar de messroom gelopen waar we met 2 stoere Engelse zeebonken in gesprek raakten. Ook deze mannen bleken echter niet te geloven. Uiteindelijk namen ze een engelstalig boekje over Jezus in ontvangst om daarna snel weer aan het werk te gaan. Na een kop koffie te hebben genuttigd togen we naar het volgende schip. Het werd de Deense Garten Maria. Bij het schip aangekomen zagen we dat een paar Filipijnse mannen bezig waren om de loopplank binnenboord te halen. Een teken dat het schip onder “stoom” lag. Harm ging toch maar even vragen of er direct vertrokken werd, “In 45 minutes sir” was het antwoord. Na ons te hebben voorgesteld konden we toch even aan boord komen en hadden een prachtige ontmoeting met 5 Filipijnse mannen. Een paar Tagalog bijbels uitgedeeld en een van de mannen een stukje laten lezen. Heel bemoedigend allemaal. We hebben deze mannen ieder een ijsmuts overhandigd waar ze erg blij mee waren.

 

Ook wilden ze graag op de foto, maar er werd gevraagd of wij die via Facebook aan hen wilden toesturen, uiteraard is dat inmiddels gebeurd.

Met een welgemeend “God bless you all”, namen we afscheid van deze vriendengroep. Direct achter ons werd de loopplank nu echt binnenboord gehaald.

Nog één schip hebben we bezocht. de Bbb Spring. Ook hier veel drukte met laden en lossen, maar we hebben met een paar mannen kunnen praten. Het waren alweer ongelovige mannen maar hier konden we kort iets vertellen over onze Heiland. Ondanks de ontmoeting met ongelovigen en zelfs mensen die God afwijzen, was dit een waardevolle dag. We hebben de Filipijnse mannen kunnen bemoedigen en ondanks het ongeloof dat we aantroffen hebben we toch iets kunnen vertellen over een liefdevolle Schepper die deze wereld zo lief heeft, dat Hij zijn Zoon gegeven heeft, zodat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. God is goed!.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.