image_pdfimage_print

Vandaag 3 schepen bezocht met uitvoerige gesprekken over van alles, maar vooral ook over onze Koning. Het eerste schip dat ik vandaag bezocht heb was de Ndurance van Boskalis. Veel Polen aan boord. De kapitein vertelde dat hij zijn geloof in de kerk verloren is. Het werd toch een mooi gesprek en ik ben op andere momenten, als het wat rustiger hartelijk welkom aan boord. Een studie van Jim de Sailor en een DVD met de Jezus film achter gelaten.

Het tweede schip dat ik vandaag heb bezocht was de Sun Maxie. Ook de kapitein van dit schip vertelde dat hij niet meer naar de kerk gaat, teveel meegemaakt als misdienaar. De stuurman werd gevraagd of hij mij wilde rondleiden op het schip. Ondertussen met verschillende mensen korte gesprekjes gevoerd.
Het derde schip was de Capella. Langdurige gesprek gevoerd met de Nederlandse stuurman. Ik vroeg hem waar hij woont. Nou dat werd een verhaal. Hij is bezig om met een vriend de wereld rond te zeilen. In de tijd dat hij werkt verdient hij het geld voor de reis en als hij naar huis kan (dat is nu zijn zeilboot), wordt de reis betaald naar de plek waar zijn zeilboot ligt. Over het geloof had hij veel nagedacht maar hij vind dat de bijbel niet waar kan zijn. Later kwam de Nederlandse machinist een luchtje scheppen, maar die vertelde dat er nog maar een klein stukje bewijs van de oerknal ontbreekt. Ik heb iets over de liefde van God verteld en een boekje van Jim de Sailor (engels) aan de stuurman gegeven dat hij toch dankbaar accepteerde. Vanavond wil ik nog even naar het Zeemanshuis.

Gisterochtend kon ik in de kerk preken (Missions House in Roodeschool) en iets vertellen over mijn werk voor de Stichting Het Havenlicht. Een aantal mensen zeiden na afloop dat ze een keer mee willen om schepen te bezoeken. Hieronder de korte inhoud van de preek

De kiemkracht van God’s Woord.
Dingen kunnen er van de buitenkant zo mooi (vroom) uitzien. Maar als de Geest van God er niet in is, is het ten dode opgeschreven. Voorbeelden, een olijfboom zonder olijven. Matth. 21:18-20 lees ook de tekst ervoor en erna. Farizeeërs met hun vroomheid, de tempel van Herodes, hoe prachtig deze ook was, de Geest van God woonde er niet.
Maar wij zijn gemaakt naar God’s evenbeeld. Gen.1:27. Wij zijn ambassadeurs van zijn Koninkrijk. 2Cor 5:16-21 Het beeld van zaad is geweldig mooi. Het kleinste zaadje dat kiemkracht heeft kan uitgroeien tot de grootste boom of plant. Jezus kiest mensen die verbonden willen zijn met Hem. En dan gaat het niet om perfecte of hoogopgeleide mensen. Het gaat erom of jij Hem wilt volgen en uit je eigen comfort zone wilt stappen, dan kun je vruchtbaar zijn! God is goed!


Veel van mijn evangelisatieactiviteiten staan op mijn blog https://www.hetgelovenwaard.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.