Jezus voor iedereen!

Donderdag 7 september.

De zomervakantie is voorbij en er verzamelde zich weer een groep mensen onder de Martinitoren met als doel om mensen te ontmoeten en te praten over Jezus. Met 11 mensen trokken we de stad in. Opvallend veel VBG’ers, maar de kerkelijke achtergrond is niet belangrijk. Het gaat om onze verbondenheid in Jezus. Na een kort gebed werd ik gekoppeld aan Hidde en al snel kregen we ons eerste gesprek. Een kleurrijke jonge vrouw samen met haar vriend die was uitgedost met grote ringen in zijn oren en neus. We konden vertellen over Jezus en dat Hij onze levens zo enorm heeft veranderd. Er volgen meer ontmoetingen. We hebben gebeden met een jongen die een breuk had in zijn voet. Een andere, Franstalige jongen, had een geblesseerde hand door een straatgevecht, ook met deze jongen hebben we gebeden en kunnen getuigen van de liefde van Jezus. Een lang gesprek hadden we met een moslim man. Maar deze mijnheer was erg handig om het gesprek steeds weer om te buigen naar maatschappelijke problemen tussen Moslims en Nederlanders. Volgens hem is er veel onrecht. Dat zal allemaal best wel want ook ons land is niet het paradijs op aarde.

Later spraken we met een jongeman die de studie arts heeft afgemaakt en zich nu als chirurg wil specialiseren. Deze jongen vertelde dat hij het geloof niet nodig had omdat alles goed gaat met hem. Misschien iets voor later. Maar Jezus is er niet alleen voor mensen met problemen. Jezus is er voor iedereen! In elke situatie hebben wij Hem nodig en verlangt Hij naar een relatie met ons. Onze arts was niet geheel afwijzend en we bemerkten toch nieuwsgierigheid. We kiezen de mensen niet uit op hun uiterlijk. We laten ons wel leiden door de Geest. Dezelfde Geest zal met deze mensen verder gaan. Mensen uit alle lagen van de maatschappij en allemaal met een andere achtergrond. Jezus wil er zijn voor iedereen.  

Ook de andere teams waren enthousiast. Een uurtje met mensen praten is maar kort en toch… zeer waardevol! Want we doen wat Jezus van ons vraagt, we zetten door al die korte of langere gesprekken wel mensen aan het denken! God verlangt ernaar dat mensen zich tot Hem wenden. In het Oude Testament staat in Ezechiël 18:23. “Denkt u dat Ik de goddeloze graag zie sterven?’ vraagt de Here. ‘Juist niet! Ik wil alleen dat hij zich bekeert, zijn goddeloze wegen verlaat en leeft“. We horen bij Hem door ons geloof. Johannes 1:12-13 “Maar allen die Hem wel aanvaard hebben en geloven in zijn Naam, heeft Hij het recht gegeven kinderen van God te worden. Zij worden opnieuw geboren, niet op natuurlijke wijze of vanuit menselijk verlangen of omdat een mens dat wil, maar zij zijn uit God geboren“. En over die waardevolle boodschap willen we zo graag vertellen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.