Zijn licht leidt naar een veilige haven

image_pdfimage_print

Binnenkort hoop ik te beginnen met het leggen van contacten in de Eemshaven en de haven van Delfzijl. Dat gaat echter niet zomaar. Je hebt toestemming nodig van rederijen, kapiteins en je moet bekend zijn. Maar men wil vooral ook weten wat je komt doen. Ik loop al lang met het idee rond om het evangelie te delen en/of gewoon pastoraal iets te betekenen voor scheepslui. Ik woon hiervoor best wel gunstig precies tussen 2 havens in. Maar het gaat natuurlijk om iets anders dan een gunstige woonplek. Het gaat er vooral om, dat het Gods wil is. Een kort bezoek aan beide havens gaf gistermiddag aan hoe afgesloten de havens zijn. Je komt niet zo gemakkelijk in de buurt van de zeeschepen, maar als het Gods werk is dan zullen hindernissen worden opgeruimd.

‘s-Avonds ben ik ook naar Groningen geweest om te evangeliseren op straat. We waren met 4 personen. Hidde, Margreet, Marianne en ik. Twee teams dus om mensen aan te spreken. Team H/JP begon met en muzikant, dat was wel duidelijk door de gitaar die hij op zijn rug droeg. Onze gitarist was een student sterrenkunde maar ook atheïst. Desondanks konden we getuigen van een liefdevolle Heiland, en nam hij zelfs een bijbeltje en een kaartje van Lifeteam Groningen mee. Hidde sprak een man aan met een fiets. Deze man had een treurig verhaal, mede door de kroket die Hidde deze man aanbood kon er open met hem worden gesproken over Jezus. Later volgden er nog een paar gesprekjes met jonge mensen. Een Engelse student gaf aan agnost te zijn. Dat zijn lastige gesprekken omdat deze mensen gewoon zeggen, het is mogelijk, maar het kan ook onmogelijk zijn. Met andere woorden, eerst bewijzen. Liefde is echter niet wetenschappelijk te bewijzen. Liefde is de taal die een buitenstaander niet begrijpen kan. Het is de taal van het hart. We hebben geprobeerd het hart van deze jonge student te bereiken. Wij bidden dat God verder met hem gaat. Het team M/M had vijf erg goede gesprekken met mensen die wilden luisteren en openstonden voor het evangelie. God is goed en laat zijn licht ook in Groningen schijnen!

Toen ik thuis kwam had ik al een uitvoerige e-mail ontvangen van iemand die in het verleden veel in de Eemshaven en in Delfzijl gewerkt. Fantastisch dat mensen hun ervaringen willen delen. Ik bid dat er deuren open zullen gaan en dat er mogelijkheden komen om contacten te leggen in de havens.

Volgende week vrijdagavond zijn we in Leek. Marianne heeft de nieuwste film van The Last Reformation “The Life” geregeld, die we in de filmzaal van Leek gaan vertonen. Het is een indrukwekkende film over het evangelie. Te zien is hoe de Heilige Geest werkt in onze tijd. Wil je erbij zijn? Bestel dan vlug een kaartje ad € 5,50 p.p. via:

Eventbrite kaarten voor “The Life”

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.