Zet hem op!

image_pdfimage_print

Woensdag 9 en donderdag 10 augustus weer op stap geweest in Groningen. En steeds weer verzamelen aan de voet van d’ Olle Grieze. Na een gebed en de bemoedigende woorden “zet hem op”, vertrekken we richting binnenstad.

Woensdag was niet zo gepland als evangelisatiedag, maar ach als je met mensen als Rachid en Rick en even later Hidde iets afspreekt, dan kan het niet anders of je wilt gewoon de straat op, om mensen ontmoeten en praten over Jezus. Was Hij het niet zelf die ons de opdracht gaf om uit te gaan? Nou ja niet iedereen is een evangelist er zijn ook andere mooie dingen te doen in God’s Koninkrijk, maar daar kom je alleen achter als je het tenminste een keer probeert.

In mijn geval was het wel een dingetje om de eerste stap te zetten maar nu is het volop genieten van die mooie momenten, dat je over je geloof kunt praten. Er zijn natuurlijk mensen die lacherig doen of die bij het horen van de naam Jezus gelijk een gordijn optrekken, maar de meesten mensen luisteren, reageren, uiten hun ongeloof of komen met vragen. En wij mogen die gesprekken richting geven en wijzen op het grootse en vooral ook het liefdevolle offer van Jezus. Hem volgen geeft allerlei effecten zoals: angst, twijfel, maar het is steeds weer de Heilige Geest die dit verandert in een wonderbaarlijke ontspanning, en liefde voor andere mensen. Het is een wonder dat we gewoon op straat met mensen kunnen bidden, en helemaal dat we letterlijk zien dat Jezus geneest. Woensdagmiddag ontmoetten we een alternatief stel. Zij was lerares Yoga, maar wat een openheid en mooi dat we konden vertellen over onze liefdevolle Vader. Er gebeurt teveel om het allemaal te benoemen maar ik hoop dat onze avonturen aanstekelijk werken. Als je het verlangen hebt om mee te doen, dan ben je hartelijk welkom, we waarderen het enorm als je meedoet, en niet alleen wij!

A.s maandag is er op de Grote Markt de opening van de KEI-week, we staan er die dag met een stand van Gideon’s van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bijbels uitdelen, gesprekken voeren. Kortom vertellen over Jezus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.