Het Coronavirus

Vandaag met Harm naar de Eemshaven geweest. We begonnen onze tocht met een bezoek aan het grote kraanschip de Saipem 7000. Via de loopplank, de smalle lift en hulp van een gids kwamen we uiteindelijk in het voor mij bekende kantoor van Richard. Helaas kregen we geen toestemming om de messroom te bezoeken. Er waren strenge maatregelen afgekondigd i.v.m. de angst voor besmetting met het coronavirus, vooral voor bezoekers die van het vasteland kwamen (wij landrotten dus). Wij waren dan ook de eerste bezoekers sinds dagen. Men had ook al een grote groep nieuwe bemanningsleden van de Filipijnen terug naar huis gestuurd. Toch hebben we met een paar mensen korte gesprekjes gevoerd en een paar bijbeltje en mutsen kunnen uitdelen. Maar we hadden meer van dit bezoek verwacht.

Wat nu? We zijn naar een restaurant in de Eemshaven gereden om daar een hapje te eten. Terwijl ik even een WhatsAppje zat te typen met een vraag over het bezoeken van schepen i.v.m. het corona virus, raakte Harm in gesprek met 3 mensen. Dat werd een zeer intensief gesprek over het geloof in God. We konden getuigen en veel delen van onze persoonlijke relatie met Jezus. Ik kon zelfs een gedicht delen dat ik op mijn website heb staan. Een man werd er diep door geraakt. Doordat Theo via WhatsApp een geruststellend antwoord gaf, zijn we naar het Noorse schip Island Dilligence gereden.

Het werd ook daar een kortstondig bezoek maar dat had te maken met drukte i.v.m. personeelswisseling en bevoorrading. Volgende week zijn we welkom. Het liep vandaag allemaal een beetje anders dan verwacht maar elke getuigenis telt! God is goed.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.