Geloven als een kind

image_pdfimage_print

Het weer was niet geweldig en toch een drukke koopavond in Groningen.

Het eerste gesprek begon al direct bij de bushalte onder d’Olle Grieze.
Een van onze mensen was in gesprek geraakt met een groepje jongens. Toen ik erbij kwam, kreeg ik direct de vraag of ik ook bij die Jezus volgeling hoorde. Ja hoor we gaan straks de stad in zei ik. Maar ik begon gelijk de rollen om te draaien door zelf vragen te stellen zoals: “ woon je in de stad? En heb je werk? Mooi man, is het een leuke job?” Maar daarna kwam toch de onvermijdelijke vraag: “Ken jij Jezus?” Het werd een leuk gesprek, een van de jongens heb ik kunnen uitdagen om de bijbel te gaan lezen. Maar ja een bijbel lezen is lastig. Nou dan download je gewoon de gratis Bibleapp van YouVersion. Daar staan praktische leesplannen in. Je kunt gewoon de bijbel lezen vanaf je telefoon. Gaaf, toch?

We waren weer met 5 personen. Nu bleef het daarbij. Twee teams en Hidde alleen, trokken de binnenstad in. We kregen erg goede gesprekken. Een jonge man die gelovig was opgevoed, twijfelde nu hevig of God wel bestaat. Hij noemde de uitspraak van Jezus dat wij moeten geloven als een kind, onbegrijpelijk en vele van dat soort teksten geven verwarring. Ja je kunt je leven lang naar de kerk zijn geweest, catechisatie hebben gedaan en toch, de essentie van het geloof missen. We konden uitleggen dat geloven als een kind juist een geweldig mooie uitspraak van Jezus is. Hij vraagt niet of je eerst een bijbelschool wilt doorlopen, of dat je eerst een bepaalde ontwikkeling moet doormaken voor je met Hem een relatie kunt hebben. Jezus vraagt niet meer dan een open hart. Geloven als een kind, is een rotsvast vertrouwen dat je krijgt als je Hem echt wilt leren kennen!

Er zijn ook deze avond weer veel jongeren en ouderen aangesproken met de vraag of zij Jezus kennen. Sommigen wijzen Jezus af na een christelijke opvoeding. Dat is jammer, omdat de kerken niet in staat blijken te zijn, om de kracht van de Geest het werk te laten doen. Nee alle mooie liederen, preken, dogma’s en leringen zijn maar al te vaak betuttelend te beschermend en nooit uitdagend om stappen te zetten in Gods Koninkrijk. Het evangelie heeft niks te maken met afzonderen en alles binnen de kerk houden. Jezus daagt ons uit om Hem te volgen. Dus de wapenrusting aan en erop uit. Niet in je kerkje blijven spartelen en jammeren dat zovelen weglopen, maar de kracht van de Geest laten werken door ons heen. Dan worden zieken genezen, blinden weer ziende, doven weer horende en zij die gebonden zijn, worden bevrijd! Dan zullen mensen zich verwonderen en zien dat Jezus en Jezus alleen, hen kan redden.

De terugweg naar huis was nogal stormachtig met zo af en toe een flinke regenbui. Niet leuk, maar ik zat te zingen van vreugde! Dank U Heer. Voor alles wat U doet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.