Hemels water

image_pdfimage_print

26 oktober een regenachtige avond in Groningen.

Op weg naar Groningen was het best wel lastig autorijden, koplampen van tegenliggers een nat en glibberig wegdek, maar er was een onstuitbaar verlangen om met mensen over Jezus te praten. Vooraf gebeden om mooie diepgaande gesprekken die effect zullen hebben op de levens van de mensen die wij zouden ontmoeten.

We waren met 6 mensen. Na het gebed om Gods leiding (onder de Martinitoren) trokken we de binnenstad in. Ik was samen met Hidde. We hebben 3 erg mooie gesprekken gehad. Eerst met een mormoonse jongen even laten met een moslim jongen uit Saoedi- Arabië en weer later met een sterrenkundige. De mormoonse jongen was erg enthousiast over de leer van de mormonen. “Wij zijn christenen net als jullie.” Maar een klein beetje speurwerk op het internet leert dat de verschillen erg groot zijn. Joseph Smit en het boek van Mormon zijn duidelijk heel erg belangrijk voor de mormonen. Wij christenen hebben genoeg aan de bijbel en er is maar één weg om behouden te worden, ons geloof in Jezus en doen wat Hij ons leert.

Wat Jezus leert? 

Heb God lief boven alles en je naasten als je zelf. Een christen is een volgeling van Christus en handelt in overeenstemming met zijn/haar geloof. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik veel te lang bezig ben geweest met allemaal “belangrijke” dingen (ook met taken binnen de kerk.) Dingen die mij uiteindelijk steeds weer af hielden om een getuige te zijn van Hem die alles voor mij heeft gedaan. Jammer dat zo veel kerken het stimuleren van het getuigen laten liggen. De wereld mist daardoor zoveel kennis van Gods woord. Ik denk dat te veel kerken een prachtig versierde korenmaat zijn en angstvallig hun waarheid onder de pet houden. “Beter zuiver in de leer dan met zondaars praten over de Heer!” 😉

De gesprekken met een mormoonse enthousiasteling, een moslim jongen uit Saoedi-Arabië en een sterrenkundige zijn wel verschillend, maar het zijn steeds weer gesprekken die verwijzen naar Gods plan om mensen te redden uit de macht van de boze. Het is mooi dat je kunt vertellen hoe God jouw eigen leven heeft veranderd en dat alle tijdelijke dingen waar we allemaal zo aan gehecht zijn (geweest) in het niet vallen bij het eeuwige leven met Hem. Hidde sprak op een gegeven moment een groep jongens aan. Toen hij begon te vertellen over Jezus haakten veel jongens af, maar 2 jongens bleven staan en luisterden aandachtig. De sterrenkundige vertelde in het begin van het gesprek dat hij niet kon geloven, maar we bemerkten wel dat hij geraakt werd door het gesprek. De jongen naast hem heeft geen woord gezegd maar bleef wel luisteren. Hidde vertelde o.a. over de belofte van God aan Abraham, dat zijn nakomelingen zoveel zouden zijn als het zand aan de oever van de zee en de sterren aan de hemel. Het zand aan de oever van de zee is veel, heel veel, maar sterren? In de tijd van Abraham kon een mens met het blote oog hooguit een enkele duizenden sterren zien en was die vergelijking met het zand sterk afwijkend, nu, vele eeuwen later, weten we echter dat het heelal ontelbare sterren bevat.

Na een tijd kwam er een jongen van de eerder genoemde groep terug om te vertellen dat er op onze toehoorders gewacht werd. Het maakte niet uit, het gesprek ging gewoon door. Toen ik aan de nieuwkomer vroeg of hij gelooft, was zijn antwoord: “Een beetje”. Hij vond het mooi dat er nog een christelijk geluid te horen is. Het ging hem meer om de zorg voor elkaar. Ook deze jongen kreeg over Jezus te horen en dat Jezus de enige weg is tot echte verandering. We hebben het evangelie gezaaid. Ja het was in de regen maar zaaigoed gedijd het best met hemels water!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.