Jezus is de weg

image_pdfimage_print

Donderdag 1 februari 2018

Een koude druilige avond in Groningen. Het was dan ook niet echt druk in de stad. Veel mensen spoedden zich naar hun trein of bus, anderen haastten zich, om nog even die ene aankoop doen. Even na half acht waren Hidde en ik de enige die gingen evangeliseren. Het geeft niet, want uiteindelijk hadden we geweldig mooie gesprekken, ook met mensen die wel geloven, maar ze geloven dat er vele wegen naar Rome leiden. Dat klopt. Maar wij hebben het niet over Rome, hoe mooi die plaats ook is. Wij hebben het over een leven met Jezus en over Zijn Koninkrijk. Onze boodschap is een boodschap van redding en herstel.

‘Want onze God heeft de wereld zo lief, dat Hij zijn enig geboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft!’ Joh 3:16

Jezus zegt ook duidelijk in het evangelie van Johannes,

‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven,’ antwoordde Jezus, ‘Ik ben de enige weg tot de Vader.’ Johannes 14:6 HTB

We hebben een boodschap die waardevol is en die mensen enorm kan veranderen. Het laatste gesprek was heel bijzonder. We ontmoetten een jongeman. Hij is christen en heeft in Brazilië Jezus op een heel andere manier leren kennen, zijn verlangen, en ook die van zijn moeder, is nu om iets te doen in Zijn Koninkrijk. We hebben deze jongeman verteld over onze manier van werken en dat we elke donderdagavond om half acht bij de Martinitoren verzamelen om mensen aan te spreken en te vertellen over Jezus. Geweldig dat we precies deze jongen tegenkwamen. Maar ja, we hadden ook gebeden of Jezus ons wil leiden! Door Hem te volgen en te doen wat Hij van ons vraagt, zullen we zien dat wonderen en tekenen ons weer volgen! Hoe gaaf is dat 🙂 Die uitdaging en belofte staat o.a in het evangelie van Marcus:

‘Nadat Hij met hen gesproken had, werd Jezus opgenomen in de hemel en ging Hij aan de rechterhand van God zitten. Zij zullen slangen kunnen vastpakken, en als zij iets giftigs drinken, zal hun dat geen kwaad doen, zij zullen zieke mensen de handen opleggen en genezen.’ De mensen die het geloven, zullen hieraan te herkennen zijn: zij zullen in mijn naam boze geesten verjagen, zij zullen in nieuwe talen spreken, ‘Trek de wereld in,’ zei Hij tegen hen, ‘en vertel aan de hele schepping het goede nieuws over Mij. Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden. Maar wie het niet geloven, zullen worden gestraft. De leerlingen trokken eropuit om overal het geweldige nieuws te vertellen. En de Here werkte met hen mee. Hij zette hun woorden kracht bij door er wonderen op te laten volgen.’ Marcus 16:15-20 HTB

En dat maken we mee in Groningen! Wil je dat ook? We zien je graag volgende week donderdagavond om 19:30 uur onder de Martinitoren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.