Wij dienen onze Heiland

image_pdfimage_print

Donderdagavond 8 februari 2018 een koude avond

Hidde en ik waren de enige deelnemers en dus trokken we samen de stad in. We kregen veel afwijzingen, mensen wilden of geen gesprek of hadden haast. Toch waren er ook tijdens deze koude koopavond wel contacten. We hebben aan meerdere mensen het evangelie kunnen vertellen en dat Jezus hun leven kan veranderen. Er waren echter veel mensen die onze boodschap van de hand wezen. Of men gelooft in iets universeels of men ziet het wel, maar de uitnodiging om Jezus te accepteren als Verlosser, dat was voor iedereen (nog) teveel gevraagd. We weten natuurlijk niet welk effect onze gesprekken hebben. Wij zaaien en bidden dat God verder gaat met deze mensen. Maar de tijd is kort voor Jezus terug komt. Afwijzingen kunnen grote gevolgen hebben. Maar wat nu een afwijzing is kan morgen ineens helemaal anders zijn. God gebruikt ons om zijn liefde aan de mensen te tonen. Hij nodigt mensen uit. Natuurlijk zien wij liever dat mensen zich bekeren en met God verder gaan. Maar alles heeft zijn tijd en wij zijn een schakeltje in het proces. En dat maakt ons werk zo machtig mooi. We zijn er niet voor onszelf. We dienen onze Heiland.

Het valt steeds weer op dat veel mensen wel christelijk zijn opgevoed maar het geloof de rug hebben toegekeerd. De wereld heeft ook zo veel verleidingen. Jezus volgen is nooit vrijblijvend. Mensen hebben geen idee hoe waardevol het leven met Hem is. 

Jezus zegt ook in Johannes 7:7 ‘De wereld kan jullie niet haten, maar Mij haat ze wel, omdat Ik verklaar dat wat ze doet slecht is.’ Wat een contrast in een paar dagen tijd wordt Jezus als de Verlosser Jeruzalem toegejuicht. Een paar dagen later wilde iedereen Hem kruisigen. Maar Jezus sterven aan het kruis was het ultieme offer om mensen vrij te kopen van de boze. Zijn opstanding en Zijn verheerlijking laten de macht van God zien.

We hebben het woord gezaaid en bidden dat er wonderen gaan gebeuren. God is goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Comments are closed.