Oh Lord, You’re beautiful

image_pdfimage_print

Vrijdag 19 januari 2018.

De dag van de fakkeloptocht in de stad Groningen. Een protest tegen de groot-geld-verdieners die zich verrijken, over de rug van velen.

Ook Hidde en ik waren in de stad om ons licht te verspreiden. Nee niet met de fakkeloptocht. Wij hebben een ander licht, een eeuwig licht te verspreiden. Een Licht dat in de wereld kwam om het verlorene te zoeken. We spraken af bij Bakker Bart als startpunt.

Er waren fantastische gesprekken, afwijzingen en vragen. Bovenal konden we getuigen van een liefhebbende God. Ons eerste gesprek was met een vrouw die zo haar eigen opvatting van God had. Nee niet Jezus en nee geen bekering nodig. Ook niet als zal blijken dat de Bijbel waar is? Oh nee, zeker niet. 

Dit soort gesprekken ontmoedigen niet, maar bevestigen eerder de Bijbel. We leven in een tijd van afval. Mensen zijn gericht op hun ding en hebben geen boodschap aan een uitnodigende God. 

Even later kregen we een gesprek met een zekere Jaap uit Harkstede. Een aardige jongen die vroeger wel naar de kerk ging en af en toe nog met zijn moeder mee gaat naar een PKN gemeente. Maar dat is meer voor zijn moeder dan voor zichzelf. Hij gaf toe dat zijn moeder hoopt dat hij het geloof in Jezus zal vinden, maar daar heeft Jaap moeite mee. Tijdens het gesprek ging het steeds harder regenen Jaap en Hidde kropen onder hun capuchon, mijn bolletje werd echter kledder nat, maar het gesprek ging gewoon door. Jaap reageerde erg positief en stelde wat vragen. Het getuigenis van een liefhebbende God die voor ons mensen zijn Zoon Jezus gegeven heeft, sprak Jaap erg aan. We hebben Jaap een bijbeltje meegegeven en een kaartje met verwijzing naar de website van Lifeteam Groningen. Niet alle gesprekken verliepen zo positief maar toch merkten we dat God bij ons was.

Anderen met wie we een goed contact hadden waren:

Joeri die op en Christelijke lagere school had gezeten, we hebben hem ook een bijbeltje meegegeven die hij vandaag 8 uur lang in een vliegtuig kan lezen. 

Tonny ontmoetten we voor het stadhuis, het was een moeilijk gesprek. Volgens hem is iedereen goddelijk. Een verwarde gesprekspartner die tamelijk agressief overkwam. Hoe dan ook we konden toch een paar dingen aan hem kwijt.

Tot slot hadden we een gesprek met Lothar een katholieke jongeman uit Aruba die in Groningen rechten studeert. Hij vind het moeilijk om in Nederland met anderen over het geloof te praten. We hebben echter wel een mooi gesprek met hem gevoerd, en uitgenodigd om naar de Vineyard- gemeente te komen. Voor al deze mensen bidden we dat ze Jezus zullen vinden.

Ik heb de afgelopen week een paar YouTube videoflmpjes van Frank Turek bekeken. Hij neemt het op tegen atheïsten en allerlei mensen die niet in God willen of kunnen geloven. Geweldige argumenten en prima gereedschap om bij je te hebben, maar…zoals Jezus al beleefde, zie Johannes 10:22-42, Zelfs al gebeuren er de grootste wonderen. Sommige mensen zullen verharden in hun ongeloof! Maar wij hebben een fantastische Helper. De Heilige Geest, die laat ons zeggen wat nodig is!

Vanochtend luisterde ik naar een oude opname van Keith Green. Oh Lord You’re beautiful. Het raakt mij nog steeds dat deze zo geweldig gepassioneerde jonge zanger zo vroeg is verongelukt. Maar zijn stem klinkt nog altijd door.

Oh Lord, you’re beautiful,
Your face is all I see,
For when your eyes are on this child,
Your grace abounds to me

I want to take your word and shine it all around
But first help me to just, live it Lord
And when I’m doing well, help me to never seek a crown
For my reward is giving glory to you

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.