Ronaldo

Wie denk ik eigenlijk wel wie ik ben?

Met die vraag werd ik dus vanochtend geconfronteerd. Wie oh wie? Vorige week ben ik begonnen met een (epub) Engels boek te lezen. Tja ik heb helaas niet de Nederlandse versie. Het boek is van Max Lucado en heet “It’s not about me… Nou is mijn Engels toch minder dan mijn Nederlandse leesvaardigheid, met als gevolg dat mijn leessnelheid behoorlijk af neemt. en dus ben ik nog maar bij hoofdstuk 3. Er is nog een weg te gaan. En toch… de vraag van vanochtend heeft wel iets gemeenschappelijk met het boek van Max Lucado.

ronaldo

Neem Ronaldo de stervoetballer van Real Madrid. Jaarsalaris in 2014, een slordige 17 miljoen euro. Daar komen de reclame inkomsten natuurlijk nog bij.

Ronaldo is een zeer getalenteerde voetballer, misschien wel de beste van de hele wereld. En toch, en toch is er nooit een wedstrijdaffiche met de mededeling Barcelona – Ronaldo, want Ronaldo is een voetballer van Real Madrid. En daarom is hij, ondanks zijn prachtige salaris, onderdeel van een team. Ja hij moet zelfs samenspelen met voetballers die (een beetje) minder zijn dan hijzelf is. Zij die nog minder zijn staan uiteraard reserve. Het salaris van Ronaldo staat ook niet garant voor een overwinning. Ronaldo is en blijft een teamspeler en is geheel afhankelijk van zijn teamgenoten. Oké de betere spelers kunnen de mindere tot steun zijn. Ronaldo kan soms het verschil maken.

Het mooie is dat in Gods Koninkrijk geen reserves bestaan en dat elke gelovige is opgesteld in een team vol mede gelovigen. De gevorderden steunen de mindere, maar niemand doet vrijblijvend mee. Af en toe een trap tegen de bal geven is er niet bij. We hebben elkaar nodig, net zoals teamspelers van een voetbalclub.

Dus mijn antwoord op de vraag wie ben ik eigenlijk, luidt: Ik ben een teamspeler en ik getuig van wie Jezus is, samen met een onverslaanbaar team, omdat Jezus het verschil maakt. En mijn doel is voor geen 17 miljoen euro per jaar te koop. Ten eeuwige dagen niet. 🙂

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.