Voor je geloof uitkomen

Ongelooflijk hoe gemakkelijk er veelal over het geloof wordt gedacht. Je gelooft en dan ben je behouden! Het is waar, geloof is de kern van het evangelie. Maar… wat is geloof? Er bestond een website geloofisoveral.nl. Op deze site kon je foto’s plaatsen die te maken hebben met geloof. Je zag er kerktorens, kruizen, visjes op auto’s, teksten op muren en nog veel meer. Maar, waar het om gaat zijn natuurlijk de gelovigen. Mensen die vrijuit voor hun geloof uitkomen. Maar hoe vaak zie je mensen in restaurants openlijk bidden of zie je iemand die openlijk voor zijn geloof uit komt? Ons geloof wordt zo langzamerhand iets dat zich in het verborgene afspeelt. 

Deze blog is een ontdekkingstocht. Een tocht die ongelooflijke gevolgen kan hebben voor iedereen die meedoet. We gaan op zoek naar antwoorden over geloofsvragen. Maar vooral over het geloof zelf. De enorme gevolgen van oprecht geloof is een relatie met God. De bijbel noemt veel uitingen van geloof. Nee niet de kerktorens, de kruizen en de visjes. Maar herstel in de relatie met God, genezing, liefde, verbondenheid, vrijmoedigheid. Geen theologisch geneuzel, maar handelingen als gevolg van geloof.

We beginnen met een erg bekende tekst: Gen.1:1 ‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. Dat is gelijk een binnenkomer waarmee we dus de hele evolutietheorie overboord zetten.

De zonde is in de wereld gekomen en heeft een kloof veroorzaakt tussen God en de hele schepping. Maar de liefde van God is zo geweldig groot dat Hij er alles voor over heeft gehad om deze kloof te overbruggen.
Johannes 3:16 ‘Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’. Het gaat dan ineens over enorme liefde die God heeft voor zijn schepping. Moeilijk te geloven?

There is nothing new
I could give to you
Just a life that’s torn
waiting to be born

Rivers overflow
friends may come and go
But you’ve been by my side
with every tear I’ve cried

Oh, I can’t believe that You’d give everything for me
I can’t believe it no, I can’t believe it no, no
I know You never lied and so it’s just my foolish pride
That I just won’t receive it yeah
It’s so hard to receive it in my heart and make the start with you

Help me, help me now
I just don’t know how
You know, I’ve been so alone
please melt this heart of stone

Lah, lah, lah, lah

Oh, I can’t believe that You’d give everything for me
I can’t believe it no, I can’t believe it no, no
I know You never lied and so I’m giving up my pride
So I can receive it yeah
I just want to receive it in my heart and make the start with you

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.