All over the world, the Spirit is moving

Het is geweldig gaaf om te zien hoe God werkt. De contacten die wij op de schepen leggen lijken soms zo beperkt, maar de Geest van God kent geen grenzen.

Zo was ik in februari samen met Wildrik aan boord van de Seaway Moxie en hoewel de kapitein het nu, en bij eerdere bezoeken steeds weer  te druk vond om mij met bemanningsleden te laten praten, hadden wij juist op dit schip hele mooie gesprekken, vooral met een aantal Filipijnse mannen. Deze gesprekken begonnen met de wachtman maar al snel kwamen er meer mannen bij. Vorig jaar ontmoette ik op deze manier al een zekere Gabriël. Deze man heb ik langdurig gesproken over het geloof en de kerk. Gabriël vroeg in februari of wij bijbels naar de Filipijnen wilden sturen. Dat bleek erg kostbaar te zijn, maar Gabriël kon, als hij verlof had, wel zelf een stapel Tagalog bijbels mee naar huis nemen. In de Filipijnen kan men gemakkelijk aan bijbels komen maar de aller armsten hebben gewoonweg niet de financiële middelen om een bijbel in hun eigen taal aan te schaffen. Inmiddels heeft Gabriël de bijbels uitgereikt. Het is mooi om te zien dat God ons allemaal gebruikt om Zijn Woord te verspreiden.

   All over the world the spirit is moving as prophets said is would be.

Woensdag 27 maart samen met Harm weer mooie gesprekken gevoerd aan boord van diverse schepen. We begonnen op de Bbc Louise. Heel bijzonder was de ontmoeting met een kapitein van een prachtig werkschip, de Nexus. Deze kapitein ken ik persoonlijk. Hij heeft bij mij in de straat gewoond en we hadden toen een prima contact. Ik wist dat hij op een schip werkte, maar 5 jaar geleden toen de Nexus werd gebouwd is hij kapitein op dit schip geworden. Het werd een leuke ontmoeting omdat hij ook Harm kende. Het was nu echter te druk om met bemanningsleden te praten, maar volgende week komt het schip naar de Eemshaven en zal hier dan een langere tijd blijven. Er is dan volop gelegenheid om gesprekken aan te gaan. Ook op de sleper de Avant 20 werden we verzocht om een andere keer terug te komen. Gelet op eerdere ervaringen is dit alleen maar mooi, want het is uiteindelijk God’s Geest die ons leidt. Toch hebben we aan boord van een vrachtschip langdurig met verschillende mensen kunnen spreken over Jezus. We hebben bijbels en ander materiaal uitgedeeld. Ook zijn er een aantal mannen verwend met een ijsmuts.

Het ingenaaide labeltje gaf ook nu weer volop de gelegenheid om te praten over de liefde van Jezus.

Gisteren (donderdag 28 maart) om 17:00 uur weer naar de sleper de Avant 20 geweest. Een dag eerder was het, zoals ik hiervoor vertelde, te druk. Alle bemanningsleden werden door de Groningse kapitein opgetrommeld om in de messroom naar mij te luisteren. De kapitein gelooft een beetje, nou ja, ergens diep in zijn binnenste weet hij het wel wie Jezus is. Heel mooi dat een van de Filipijnse mannen vertelde dat hij als Rooms Katholiek een wedergeboren christen is. Op mijn vraag hoe dat gebeurd is, gaf hij ten overstaan van iedereen een prachtig getuigenis. Het was een mooie tijd daar. Ook hier bijbels en ander materiaal achter kunnen laten. De ijsmutsen inclusief het bijhorende verhaal over het labeltje heb ik uitgebreid (figuurlijk, want ik brei niet zelf) kunnen vertellen! God is goed.

In de messroom van de sleper En Avant 20

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.