Vertrouwen in Jezus

image_pdfimage_print

Als je de vraag stelt, wat is geloof, dan kun  je verschillende antwoorden krijgen.

Sommige mensen zullen zeggen het is een overtuiging en wijst op een aanhanger van een godsdienst. Anderen zullen zeggen: Het is de zekerheid van dingen die men niet ziet, met verwijzing naar de bijbel Hebr 11:1.

Maar los van dit alles heeft geloof ook een diepere betekenis. Het wijst op vertrouwen. Als je iemand vertrouwt dan kun je alles met die persoon delen of toevertrouwen. Vertrouwen schept verdieping in relaties, maar geeft ook moed om iets nieuws te doen.

Een uitspraak van Maarten Luther King is: “Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten.” Geloof in het licht van vertrouwen is dus jezelf kunnen overgeven aan iemand of om moedig wegen in te slaan die onbekend zijn, of een onbekend einde hebben. Geloof heeft een functie en is feitelijk een sleutel.

Een sleutel om bijvoorbeeld de motor van een auto te starten, daarna ga je gas geven en sturen, met het doel om iets te bereiken.

Geloof is dus als het ware de ontsteking van actie. Geloof in Jezus doet je stappen zetten achter Hem aan. In het volste vertrouwen dat Hij er altijd is om je te beschermen. Hij wil je leiden naar plaatsen die in het begin compleet onbekend voor je kunnen zijn. In Zijn Koninkrijk gaat ook niet om jouw talenten of mogelijkheden, maar of Hij jou kan gebruiken. Ben je beschikbaar en wil je in actie komen? Zo ja, dan zullen wonderen en tekenen jou volgen. En dat allemaal omdat je op Hem vertrouwt. Het mooie is dat we dat ook in de praktijk allemaal mogen zien gebeuren tijdens het evangeliseren.

Ook afgelopen vrijdagmiddag waren Hidde en ik in de stad. Na het nuttigen van een kop koffie en een goed gesprek togen we de binnenstad in. We hebben verschillende mensen ontmoet met allemaal een andere achtergrond. Zo was er een gesprek met een Luthers gelovige, en later met een stel waarvan de jongen aangaf, agnost te zijn. Een andere jongen, is gelovig opgevoed. Hij studeert chemie en richt zich vooral op nanotechnologie. Het geloof is hij langzamerhand kwijtgeraakt. Zij en al die anderen hebben van ons gehoord dat Jezus je leven kan veranderen. We hebben bijbeltjes uitgedeeld en verteld over de wonderen die wij meemaken. Mensen zijn uitgedaagd om te bidden en te vragen of Jezus in hun leven wil komen. En wij vertrouwen erop dat Jezus verder gaat met al die mensen. Is jouw geloof ook zo groot, dat je in beweging wilt komen? Sluit je aan bij ons team en beleef het mee, dat Jezus erbij is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.