Geen zorgen, want…

De natuur barst uit van nieuw leven. Bloemen, brengen fleur en geur in de tuin, vogels zingen en tsjirpen er vrolijk op los. Maar ondertussen zorgt het Coronavirus wel voor een verschrikkelijke pandemie. Wij mensen worden van alle kanten bedreigd.

In deze verschrikkelijk tijd is het lastig om onze zorgen aan de kant te schuiven. Jezelf zorgen maken over de toekomst is haast onvermijdelijk. Maar jezelf zorgen maken heeft een enorme bijwerking. Het verlamt en maakt angstig. En dat is precies waar onze tegenstander ons wil hebben. De bijbel roept op om niet angstig rond te zien. Wij kunnen in deze tijden het verschil maken, door de focus niet op onszelf te richten maar op Jezus en op onze naasten. Gebed is daarom zo belangrijk vraag God om bescherming voor jezelf en de mensen die je kent. Maar ook voor al die anderen die Gods hulp nodig hebben.

En wat ook helpt? Bel eens iemand op. Nee niet een kaartje sturen of een berichtje in WhatsApp of op Facebook plaatsen. Gewoon iemand bellen en luisteren, niet om je eigen verhaal kwijt te kunnen maar om anderen te bemoedigen en te laten weten dat je aan ze denkt en ernaar verlangt om ze weer snel te ontmoeten. Bidden en anderen bemoedigen helpt ook voor jou om die negatieve spiraal te doorbreken. Je zult ervaren dat God bij je is.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.