Over deze website

Een ontdekkingstocht over geloof

Zichtbare uitingen van geloof kunnen kerktorens zijn, kruizen of visjes, maar geloof gaat boven alles om de relatie met God. Het gevolg hiervan is: liefde, genezing, verbondenheid en vrijmoedigheid. Dit zijn de echte uitingen als gevolg van een levend geloof. Gebed en het lezen in de Bijbel zijn de sleutels om God beter te leren kennen en om Zijn stem te leren verstaan. Het maakt je beter! 

Welke denominatie deze website vertegenwoordigt? 
De tegenvraag is dan… “Welke denominatie zou Jezus hebben?” 
De bijbel is het boek dat het antwoord heeft! 

het-wadWe kunnen God leren kennen door Zijn Woord (de Bijbel). We lezen daarin hoe Hij alles heeft geschapen en ondanks de eigenzinnigheid van zijn schepsels, weet God toch steeds weer mensen te vinden die Hem oprecht willen dienen. Bij Hem horen is niet iets dat je er even bij doet… eh, oh ja, ik ben christen. Een leven met God is een radicaal leven. Hij maakt jou beter en brengt jou daar waarvoor je bent geschapen. Wel jammer dat we in verschillende kerken zitten. Maar dat komt door al die verschillende, leerstellingen, inzichten en manieren om Hem te dienen. Op zich is daar niet zoveel mis mee. Het wordt erger als we over elkaar heen tuimelen om ons gelijk te krijgen. Dat schept afstand en soms willen we zelfs van de ander niets meer weten omdat hij of zij een andere kerk bezoekt. Ik denk dat die houding niet bij een kind van God past… 
Een tip: zoek naar de dingen die je gemeenschappelijk hebt en probeer te luisteren naar de ander. Je zult zien dat veel aspecten van je geloof gelijk zijn. Prijst God daarvoor!

Jezus heeft gezegd: “Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief.
Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.
Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”

(Joh. 13:34,35)

Een houding van liefde en acceptatie voor je naaste brengt je dichter bij elkaar!

Reacties zijn gesloten.