Vroeger toen ik klein was

image_pdfimage_print

Maar nu niet meer!

“Vroeger, ja vroeger als kind ging ik wel naar de kerk en werd er thuis uit de bijbel gelezen. Maar nu niet meer. Nu weet ik eigenlijk niet zo goed meer, wat ik moet geloven.” Het waren steeds dezelfde antwoorden op onze vraag aan mensen op straat of ze Jezus kenden. Jong en oud. Steeds weer diezelfde verwijzing naar vroeger. Het bijbels geloof vol wonderen en tekenen, een geloof in een groot almachtige God, die de Schepper is van de hemel en de aarde, een God die zijn Zoon naar ons stuurde om de relatie met Hem te herstellen, is een geloof geworden dat begraven ligt tussen dikke kerkmuren. Gebleven zijn de restanten van vage herinneringen. Geen wonderen en al helemaal geen wonder dat zovelen afhaken. We vermaken ons wel!

Je krijgt langzamerhand het idee dat je helemaal opnieuw moet beginnen met evangelisatie in christelijk Nederland.

We waren gisteravond met 2 man. Bas en ik. Bas was al een keer eerder mee geweest en ik… tja, ik wil zoveel mogelijk gaan als ik kan. Maar het kost wel moeite of is het gewoon plankenkoorts. Eenmaal op de bühne (straat) ben ik gewoon lekker in m’n element. Er waren afwijzingen maar ook leuke confronterende gesprekken.

We hebben ook gebeden voor een jongen die zijn nek nauwelijks kon draaien van de stijfheid. Op de vraag of er altijd direct genezing plaats vind, antwoordde ik voor 99%. Het gebeurt in de praktijk ook wel eens dat mensen de volgende dag pas merken dat ze genezen zijn. Maar ja 99% is niet wat je in de bijbel leest! Leerpuntje. Nou ja de jongeman wilde graag gebed en zei dat hij er open voor stond. Maar eerst uitgelegd dat Jezus hem wil leren kennen. Uiteindelijk toch heel kort gebeden en inderdaad hij kon zich beter bewegen maar niet voor 100%. Toen nog een keer, nog korter, gebeden en toen was de stijfheid verdwenen en maakte deze plaats voor verbazing!

Praten over Jezus is niet meer zo gewoon. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” En er komt steeds een liedje in m’n gedachten… Ik vond het als tiener heel grappig. Van Peter Koelewijn. Het ging over een bruidegom en een bruid. “Kom uit je bedstee m’n liefste.” Nu ineens flitsen er ook nog 5 dwaze maagden door mijn hoofd… Elkaar wakker houden en vooral eropuit! Want de Bruidegom komt snel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.