Lopen over water

Verder dan mijn voeten kunnen dragen.

Als je mij zou vragen of ik een evangelist ben. Dan zou mijn antwoord een beslist “nee” zijn. Hoewel ik het fantastisch vind om mensen te vertellen over mijn grote God en uit te dagen om Hem te volgen, het blijft voor mij altijd een strijd. Mijn gang naar Groningen is beslist niet altijd in juich stemming. Vaak bezorgd en vooral biddend. Een stad vol wolven die erop uit zijn om mij het vuur aan de schenen te leggen, dat zit iedere keer toch een beetje in mijn hoofd. Ik stel mij zo voor dat een echte evangelist die strijd niet zo ervaart. Ook ben ik niet de persoon die zomaar in een bus vol met mensen ineens over het evangelie begint te praten. Ik ken mensen die dat gewoon doen. Altijd en overal waar kansen liggen. Zij spreken over Jezus.

Vanmiddag heb ik een begrafenis. Een jonge vrouw wordt gecremeerd. Lid van één van de fotogroepen waar ik leiding aan geef. Ik heb daar nog nooit over Jezus gesproken. Het zakelijke gescheiden houden van mijn geloof. Ja, de uitleg is zo menselijk.

Maar als ik terugdenk aan gisteravond, dan is er nu een intense vreugde. Verhoorde gebeden, mensen die zo open waren voor het evangelie, we hebben kunnen getuigen en echt diepe gesprekken kunnen voeren. Gebeden op de Vismarkt voor een jonge vrouw die een gescheurde enkelband had. En de stromende regen, het deerde ons niet. Ook de paar afwijzingen die we meemaakten, hoe jammer ook, maar het zij zo. Hoe anders ga je dan weer terug naar huis. We konden mensen bemoedigen en vertellen over veranderingen als je wedergeboren bent. Ik heb nog veel te leren, en vooral op het gebied van stappen zetten. Maar ik ben onderweg en alles draagt ertoe bij dat Jezus zijn licht kan laten schijnen. Dat mooie lied. “Geest van God, leer mij te gaan over de golven,” ik ervaar steeds weer dat mijn zorgen verdwijnen als ik stappen zet!

Ik bid, dat meer mensen Hem echt zullen volgen. Om te gaan naar plekken waar je helemaal niet welkom bent. Jezus heeft nog steeds zijn hand uitgestoken naar deze wereld. Een hand die wij zichtbaar mogen maken, door diezelfde hand in vertrouwen vast te grijpen en ons te laten leiden. Dan zijn we verzekerd van Zijn nabijheid!

Je hoeft dus geen evangelist te zijn om Hem te dienen. Zing er niet alleen over, maar zet daadwerkelijk stappen in geloof en het veranderd jouw leven, en dat van anderen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.