Geweldige beloften

image_pdfimage_print

De bijbel staat vol met geweldige beloften voor hen die het Woord van God serieus nemen.
Psalm 18 bijvoorbeeld vs 31 Gods weg is volmaakt.

Psalm 18

Een veilig gevoel dat God jouw beschermer is. Maar als je daar dan niets van merkt? Als er veel teveel problemen op af komen. Alsof het lijkt dat niets lukt en alles fout gaat. Waar is dan die beschermende God?

Om die vragen te beantwoorden moet je weten dat wij mensen te maken hebben met onszelf maar ook met de tegenstander van God. Wij zijn geschapen door God. Als zijn schepsels heeft Hij ervoor gekozen om ons een eigen wil te geven. Wij kunnen kiezen bij wie wij willen horen. Bij het Koninkrijk van het licht of bij het koninkrijk van de duisternis. Onze keuzes bepalen heel sterk onder wiens invloed wij zijn. Verleidingen zullen blijven komen, zelfs al ga je in een klooster zitten. Maar als je God serieus zoekt zal Hij zich laten vinden.

Lees zijn Woord (de Bijbel) en begin bijvoorbeeld met het evangelie van Mattheüs

Bidt regelmatig en uit je dankbaarheid naar God. Stel vragen en luister of je in alles Hem kunt verstaan. Dat kan heel direct zijn, doordat God echt tegen je spreekt of door middel van bijbelteksten of door bepaalde gebeurtenissen. Hoe dan ook, door gebed krijg je contact met God en begin je met Hem een relatie. Heb je ergens moeite mee of heb je te maken met ziekte of tegenslag? Laat dan anderen voor jou bidden. God kan en wil ingrijpen in jouw situatie.

Handel naar je geloof. Laat anderen merken dat je bij God hoort. Niet alleen met woorden maar ook met daden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Reacties gesloten.