Ochtendgedachten 15 juni 2023

Door Roeli Wijngaard.
 
Hoe kan de Bijbel nu het hele leven bevatten? Of zou dat zijn, omdat die geïnspireerd is door God en Hij de schepper is van het leven? En als dat zo is, zijn er dan bewijzen, dat de Bijbel een betrouwbare bron is? Want ja, wordt wel eens gezegd: “Het is maar een boek, een geschiedenisboek.” Echter niets is minder waar. De Bijbel bewijst zichzelf.
Welke vraag je ook mocht hebben over God of mens, het antwoord staat in de Bijbel. Het is een oud boek, maar spreekt over de actualiteit van vandaag. De Bijbel toont bovendien een weg om goed te doen. De voorzeggingen zijn tot dusver allemaal uitgekomen. Dus kun je ervan uitgaan dat wat er over de (nabije) toekomst instaat ook uit zal komen.

De Bijbel bestaat uit 66 boeken en geschriften. Ze zijn geschreven over een periode van 1500 jaar door 40 verschillende auteurs.
Echter, desondanks vormen zij één geheel. De schrijvers vullen elkaar aan, zonder dat ze elkaar hebben gekend. Dat komt omdat de teksten door God geademd zijn.
Er zijn duizenden archeologische vondsten gedaan, die de Bijbel bevestigen. Deze vondsten alleen al bevestigen de Bijbel. Zelfs tot op de dag van vandaag worden nieuwe bewijzen gevonden. En dat terwijl de Bijbel het meest gedrukte, maar ook ‘met de hand overgeschreven’ boek ter wereld is. Er zijn massa’s oude kopieën van delen van de Bijbel in omloop, waarin niets is veranderd.
Dan nog de Invloed van de Bijbel op miljarden mensen, wereldwijd, die hun leven radicaal veranderd is door wat de Bijbel leert. Ze hebben God leren kennen door de Bijbel. De Bijbel onderwijst vergeving, liefde, vreugde en vrede. En bovenal toont het Woord ons de Weg naar God.
“Het belangrijkste van het goede nieuws dat ik heb ontvangen en u hebt doorgegeven, is: Christus is voor onze zonde gestorven, zoals voorzegt is in de Boeken. Hij werd begraven en is op de derde dag weer levend gemaakt, wat ook in de Boeken stond. Hij is gezien door 500 mensen tegelijk. Hoewel enkelen van hen al gestorven zijn, leven (op het moment van schrijven) de meesten daarvan nog. Hij is gezien door Jakobus en daarna nog eens door alle apostelen. En het allerlaatste heb ik Hem ook gezien,” schrijft Paulus in zijn eerste brief aan de mensen in Korinthe (1 Kor. 15:3-15). En dat kunnen wij lezen in de Bijbel; het Woord van God.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.